zondag 11 juli 2010

Gestuntel gemeente Den Haag, maar toch een autoloze zondag

Op 12 september a.s. is het autoloze zondag in Den Haag. We kunnen het niet helemaal volgen, maar het lijkt erop dat het geld dat er niet voor leek te zijn bij de gemeente alsnog is teruggevonden (mogelijk in een andere map dan waar het in had moeten zitten).
Het concept is overigens vreemd. De bedoeling zal niet zijn, dat de Haagse autobezitters hun auto in een omringende gemeente neerzetten, maar dat ze hun auto laten staan in plaats van ermee te rijden. Een correctere, maar minder wervende titel is dus: rijdende-autoloze zondag. Of: in-de-weg-staande-autozondag. Het zij zo. Mogelijk zijn er toch hier of daar weer mensen die zich realiseren dat je ook zonder auto wel ergens kunt komen, of dat het niet zo erg is thuis te blijven en met de buren te kletsen.
Den Haag zonder rijdende auto's, al is het maar één dag: we moeten er maar van profiteren. De inwoners van Den Haag hebben nu natuurlijk extra weinig tijd om plannen te maken of voorbereidingen te treffen, maar plan 1 is duidelijk: zorgen dat zo veel mogelijk straten en pleinen in beslag worden genomen door fietsers en voetgangers. Laten we daar eens over gaan denken.

Yde van der Burgh

Geen opmerkingen:

Een reactie posten