maandag 15 februari 2010

Rijden of stilstaan: wil de PVV niet gaan wandelen?

Een zwak punt van het rekeningrijden is, dat het een rekening verbindt aan het bewegen met de auto, en niet aan het bezit van het ding zelf. Daardoor zullen de steden en dorpen nog meer vol staan met stilstaande auto's, moet er nog meer parkeerruimte worden gecreëerd, en struikel je nog meer over die ondingen op je stoep.
Of heeft de minister doorgedacht? Misschien denkt hij wel dat je voor het bezit al voldoende wordt uitgemolken door de gemeente. Als je autobezitters hoort, is dat inderdaad al ruimschoots het geval.
De PVV in Den Haag bijvoorbeeld. Het 'verkiezingsprogramma' van die partij bestaat uit een reeks kreten die onderling geen duidelijke samenhang vertonen en die niet gestoeld lijken te zijn op meer dan een wilde brainstormsessie van gelijkgestemden. Ik heb gezocht wat er over mobiliteit wordt gezegd op www.pvvdenhaag.nl (de link is bedoeld om eens goed te kunnen lachen, niet ter navolging en inspiratie, laat dat duidelijk zijn). De PVV Den Haag wil niets meer of minder dan het wegnemen van belemmeringen om door te kunnen rijden met je auto, en liefst zo hard mogelijk. Voor de stilstaande auto willen ze halvering van de parkeertarieven en gratis parkeervergunningen. Over andere vormen van vervoer (denk aan de tram) geen woord. Het is van een schokkend onbenul. Daar mag u het Comité Bewust Autoloos Nederland op citeren.

Yde van der Burgh

Geen opmerkingen:

Een reactie posten