maandag 14 september 2009

Discussie: vóór of tegen elektrische auto's?

Een volger van Bewust Autoloos Nederland verbaast zich erover dat we in onze voorstellen tegen de autobranche pleiten voor elektrische auto's. Waar gaat het ons nu eigenlijk om?
Dat is een goede vraag.
Als je voor het terugdringen van het aantal auto's bent, gaat elektrificering van het autobezit daar niet bij helpen. Integendeel: vermindering van het schuldgevoel vergroot de aantrekkingskracht van het autobezit.
Als je voor het terugdringen van de overlast van de auto bent, is er wel degelijk iets voor elektrische auto's te zeggen. Een elektrische auto is minder vervuilend en maakt ook nauwelijks geluid. Goed voor de longen en voor de oren.
We leggen de vraag voor aan u, het publiek. Reageer met een discussiebijdrage, of door de enquête hiernaast.

Het C-BAN

2 opmerkingen:

  1. De elektrische auto is inderdaad niet het ei van Columbus, zoals velen denken. Het blijft een lelijk blikke ding in de straat en de vraag is hoe schoon de opgewekte elektriciteit is.

    PS hoe kan ik lid worden van Onbewust Autoloos Nederland?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij weten niet hoe je lid moet worden van Onbewust Autoloos Nederland. Wij zijn immers van Bewust Autoloos Nederland ...
    Je kunt je opgeven als volger via een link op de weblog. Als je lid van het comité wilt worden, meld je dan met een toelichting bij yde@casema.nl.

    Het comité.

    BeantwoordenVerwijderen