donderdag 5 februari 2009

Auto neemt te veel ruimte in

Veel mensen vinden,dat de schaarste ruimte in Nederland te veel wordt opgeslokt door auto's. Dat blijkt uit een internetenquête van het Comité Bewust Autoloos Nederland. Maar liefts 62% van de respondenten is het eens met de stelling: "Auto's krijgen teveel ruimte in dit godvergeten land." Ruimte die nodiger is voor betere zaken: slenteren, skoesjbal, zitten op een bankje. Kortom, voor leefbare steden en dorpen.

Voor het Comité is het onderzoeksresultaat een signaal dat er werk aan de winkel is. In de eerste maand van zijn bestaan heeft het Comité al voorgesteld om de steeds toenemende stroom aan parkeergelden door de gemeente in te zetten voor een uitkoopregeling. Zo haal je auto´s van de weg, uit de straat, uit de buurt. Binnenkort volgen meer plannen, onder meer tegen het woon/werkverkeer per auto.

1 opmerking:

  1. Geacht comitee Bewust Autoloos,
    ik ondersteun uw aanzetten tot nadenken op dit gebied en wil daar ook invulling aan geven. Kent u misschien een aantal mensen die onderzoek hebben gedaan naar het sociale effect van auto's op de leefomgeving? En die daar ook bevlogen over kunnen vertellen?

    vriendelijke groet
    Barend Jansen

    BeantwoordenVerwijderen